niedziela, 7 października 2012

Strawberry Ice Cream


50 gram orzechów nerkowca wcześniej namoczonych przez co najmniej kilka godzin
duuuużo mrożonych truskawek, może być nawet kilogram lub więcej
kilka bananów, u mnie było ich około 5

Blendujemy wszystko, słodzimy 3,4 łyżkami syropu klonowego lub z agave i do zamrażarki na około pół godziny...
Wyciągamy i jemy ;)

6 komentarzy:

  1. jak tylko przyjdzie nowy blender to będzie pierwsza rzecz jaką w nim zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jak tam kochana masz juz blender? Zadowolona jestes z niego? ;)

      Usuń
    2. blender mam, ale zamiast lodów truskawkowych zrobiłam malinowe:) Przepis bardzo podobny, zadowolona jestem bardzo zarówno z lodów jak i blendera : )

      Usuń
  2. Na pewno smakuje super! Muszę koniecznie spróbować :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj i daj znać jak smakowało ;)
      Również pozdrawiam ;)

      Usuń
  3. Uwielbiam takie lody:) Pycha! Ostatnio zrobiłam czekoladowe, ale owocowe są o wiele lepsze! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń